maandag 22 september 2014

In één klap herfst

Het is in één klap herfst geworden. Amper een week geleden begonnen de bladeren van een forse esdoorn hier in de buurt van kleur te veranderen. Groen veranderde razendsnel in diverse schakeringen van geel en rood. Enkele dagen later was de bladerentooi van de boom helemaal bruin en dwarrelden de eerste verdorde bladeren naar beneden. Ik kwam precies op tijd voorbij om dat te zien.


Afgelopen zaterdag was de esdoorn in kwestie helemaal kaal en vormden de afgevallen bladeren een fraai herfsttapijt op de grond.


Gisteren sloeg het weer radicaal om. De wind draaide naar het noorden en de eerste herfststorm van het jaar verjoeg het stabiele en mooie weer dat de laatste tijd de overhand had. Bakken met regen en een bij vlagen stormachtige wind verlosten de bomen van al hun verdorde en loszittende bladeren, zaadjes en naalden. Die lagen vanochtend dus in een dikke laag op de grond. En op onze auto zoals je op onderstaande foto kunt zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!