woensdag 14 december 2011

IJzig

De temperaturen van de afgelopen dagen hebben er toe geleid dat de wegen in onze omgeving zijn veranderd in ijsbanen. Rijden zonder spijkerbanden staat momenteel zo ongeveer gelijk als je auto vanaf een helling naar beneden laten rollen terwijl je weet dat de remmen niet werken. Kortom: een foute afloop is welhaast gegarandeerd.

Gelukkig hebben wij, zoals Ben een paar dagen geleden ook al schreef, spijkerbanden onder de auto en kunnen we ons nog enigszins verplaatsen. Te voet wordt het al een stuk lastiger, maar aangezien Jeanny toch echt behoefte heeft aan haar wandelrondjes schuifelen we dagelijks braaf achter de hond aan over de ijzige wegen. Vanmiddag werden we in elk geval verblijd met een lading grus over de weg, zodat we weer enigszins grip hebben op de gestrooide zand/steentjeslaag.

Vooralsnog blijft het dooien volgens de weersvoorspellingen, en is het ook hier maar de vraag of er sprake zal zijn van een witte kerst.

4 opmerkingen:

 1. Gedver, ook hier is het pet, althans, die moet je goed vasthouden want het blijft hier hard waaien en buien, dit weekend niet veel soeps... rare winter. Voor jullie dan, hier is het gewoon winter. zoals we in Holland gewend zijn. Of ben ik in de war, net als het klimaat!

  lieve groet

  Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmm... bij jullie is het al niet veel beter dan in Zweden dus. We houden het er maar op dat het momenteel 'huilen met de pet op' is wat het weer betreft :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pffff inderdaad net een spiegel die weg.
  Je mag dan blij zijn dat je hier met vier wielen kan rijden en niet hoeft te lopen. Trek je vast aan het korte eindje he?

  En, loopt Jeanny weer met sneeuwschoentjes aan?
  Zou niet verkeerd zijn voor het al op leeftijd zijnde beessie.

  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, Jeanny heeft haar laarsjes nog niet aan. Die geven namelijk niet al te veel grip. Ze zijn meer tegen hevige kou en sneeuw die aan haar voeten vastvriest bedoeld. Dan kan ze niet meer lopen gaat ze hinken. Voorlopig is er van strenge vorst geen sprake, dus de laarsjes blijven nog even in de kast!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!