zondag 25 december 2011

Zweedse kerstmaaltijd

Dankzij buurman en -vrouw Gunnar en Berit beleefden wij vandaag een op en top Zweedse kerst. Zij trakteerden ons op een 'traditioneel Julbord', oftewel dé kerstmaaltijd die in zo'n beetje elk Zweeds huishouden wordt geserveerd tijdens de feestdagen. Gehaktballetjes, worstjes, ingelegde haring, Janssons Frestelse (aardappelgerecht), rode bietensalade, kerstbrood, kerstham, karbonaadjes en ander gegrild vlees. Naar goed Zweeds gebruik aten we veel te veel, maar ook dat schijnt inherent te zijn aan Kerstmis.

3 opmerkingen:

 1. B.t.w.: wie krijgt er van jullie tweetjes geen toetje????

  Ik zie maar 1 lepel.........

  Het ziet er allemaal heel lekker uit. En inderdaad: voldoende!!!!

  Vandaar het voorgaande stukje: uitbuiken......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, scherp opgemerkt maar de lepel was niet voor het toetje bedoeld, maar voor de bietensalade. Toe werd het koffie/thee met een enorme plak tulband, ook gebakken door onze 'buuf'.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!