dinsdag 20 december 2011

Zachte winter

De kerstdagen naderen met rasse schreden. De goede wensen blijven bij ons binnenstromen (waarvoor dank) en Koning Winter heeft ons zowaar op wat vrieskou getrakteerd. De wereld ziet er dan toch eindelijk echt 'winters wit' uit. We hebben gisteren zelfs weer eens moeten sneeuwruimen, en dat is vergeleken met vorig jaar, toen we vaker mét schep dan zonder op ons erf te vinden waren, bijna leuk te noemen.

Ook de temperaturen zijn veel vriendelijker. Waar we het vorig jaar steevast met een temperatuur rond de -20C mochten doen in de decembermaand, is het kwik momenteel nog niet beneden de -9C geweest. Overdag welteverstaan. In 2010 kwamen we geen enkele dag uit de greep van de ijskou en mochten we pas half januari de eerste dag met 'plusgraden' noteren. Ter vergelijk: deze maand hebben wij pas negen dagen gehad met temperaturen onder het vriespunt. De houtvoorraad voor de kachels slinkt dan ook lang zo hard niet als deze vorig jaar deed. Maar laten we niet te vroeg juichen: de winter is nog maar net begonnen en wie weet wat ons nog te wachten staat. Voor de kerstdagen is overigens 'Nederlands weer' voorspeld: regenachtig, met temperaturen tussen de 3C en 7C. Over een paar dagen weten we of de weergeleerden gelijk krijgen. Tot die tijd hopen ook wij op een witte kerst...

1 opmerking:

  1. wat gek dat de natuur zo in de war is hé. Hier hebben wij eergisteren toch wel een groot pak sneeuw gehad(zie mijn blog) en nu is die alweer weg.

    Succes nog met inpakken!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!