dinsdag 6 augustus 2013

Frambozentijd

Het is volop frambozentijd. Ondanks de droogte van de afgelopen tijd zijn er grote hoeveelheden van deze heerlijke vrucht te oogsten. We laten ons niet onbetuigd en plukken bakken vol. Om onze buit vervolgens 'gewoon' op te eten...


tot jam te verwerken...


of om er overheerlijke limonadesiroop van te maken. Het is genieten, genieten en nog eens genieten!
 

4 opmerkingen:

  1. Hej Ben en Nicole,

    Mmmmmhhhh, dat ziet er weer erg lekker uit,

    Eet en drink smakelijk,

    Groetjes marlies en Arnoud

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zullen we zeker doen :-)

      Groeten terug, Ben & Nicôle

      Verwijderen
  2. Heb je een recept voor de siroop? Kun je die ook bewaren?
    Hier in Nijmegen is een pluktuin dus hier ook veel (en goedkope) frambozen voor handen en ik ben er dol op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hai Brenda,

      We gebruiken het overtollige vocht dat ontstaat wanneer we de frambozen gemixt met wat suiker tot jam koken. Naar smaak aanlengen met water en meteen opdrinken. Of enkele dagen te bewaren in de koelkast.

      Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden,

      Ben & Nicôle

      Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!