Het is volop frambozentijd. Ondanks de droogte van de afgelopen tijd zijn er grote hoeveelheden van deze heerlijke vrucht te oogsten. We laten ons niet onbetuigd en plukken bakken vol. Om onze buit vervolgens 'gewoon' op te eten...
tot jam te verwerken...
of om er overheerlijke limonadesiroop van te maken. Het is genieten, genieten en nog eens genieten!
Hej Ben en Nicole,
BeantwoordenVerwijderenMmmmmhhhh, dat ziet er weer erg lekker uit,
Eet en drink smakelijk,
Groetjes marlies en Arnoud
Dat zullen we zeker doen :-)
VerwijderenGroeten terug, Ben & Nicôle
Heb je een recept voor de siroop? Kun je die ook bewaren?
BeantwoordenVerwijderenHier in Nijmegen is een pluktuin dus hier ook veel (en goedkope) frambozen voor handen en ik ben er dol op.
Hai Brenda,
VerwijderenWe gebruiken het overtollige vocht dat ontstaat wanneer we de frambozen gemixt met wat suiker tot jam koken. Naar smaak aanlengen met water en meteen opdrinken. Of enkele dagen te bewaren in de koelkast.
Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden,
Ben & Nicôle