maandag 12 augustus 2013

Wettersturz

Nou en of dat Nicôle en ik hebben gemerkt dat de zomer definitief over haar hoogtepunt heen is. En dat de herfst staat te trappelen om de regie over te nemen. Al is het maar omdat het 's avonds weer echt donker wordt. Waarna de nacht urenlang door de duisternis wordt geregeerd en de wereld pas 's ochtends weer zichtbaar wordt. Niets bijzonders voor de tijd van het jaar natuurlijk, maar wel alleszeggend.
 
Daarnaast is de gemiddelde temperatuur in slechts enkele dagen tijd behoorlijk gedaald. Het kwik schommelt tussen de tien en de twintig graden. Het maakt nu niet meer uit hoe hoog de zon de gevoelstemperatuur laat oplopen, want elke nacht koelt het weer lekker af.
 
Vanmiddag kwam er trouwens een heus koufront met bijbehorend onweer voorbij, waardoor de temperatuur in amper een kwartier tijd ruim tien graden daalde. Wettersturz wordt dit fenomeen in Oostenrijk genoemd. Het komt daar regelmatig voor, maar hier in Zweden hebben we het niet vaak meegemaakt. En geloof het of niet, na de vrije val van de temperatuur verlangde ik voor het eerst in maanden weer naar een jas. Zo koud voelde het buiten aan. Nog even en het gaat nog sneeuwen ook, grapte Nicôle. Om vervolgens door Moeder Natuur met een stevige hagelbui te worden beloond.

2 opmerkingen:

 1. Ja Wetterstürze hebben we de laatste tijd in de alpen wekelijks gehad, van ca. 35°C tot onder de 20°C en dan in een paar dagen tijd weer omhoog om vervolgens weer opnieuw omlaag te vallen.
  Gisteravond zag ik in het weer bericht een front julie kant op draaien. Daar zul je nu wel je jas voor hebben aan moeten trekken.
  groetjes Arnoud.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wederom urenlang onweer en een vrije val van de temperatuur richting de tien graden. Ook nu is het niet veel warmer dan dat. Nog geen jas, maar wel een heel dik shirt aan.

   Groeten terug, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!