donderdag 1 augustus 2013

Wonderlijk

Diep in het bos stuit ik op een merkwaardig schouwspel. De hoofdrolspelers zijn twee bonte spechten. Aan hun rode petjes is duidelijk te zien dat het jonge vogels zijn. Het tweetal is druk verwikkeld in een spel. Ze zijn aan het schommelen. Stel je het volgende voor. Aan de stam van een grote den zit op zo'n drie meter hoogte het restant van een ooit afgebroken tak. Daar overheen hangt een gesplitste tak die veel wegheeft van een wichelroede. Als een soort schommel, zie je het voor je? En aan elk uiteinde van deze schommel hangt een jonge specht. Luid krijsend bewegen de vogels zich met zoveel kracht heen en weer dat de schommel bij elke slinger tot bijna horizontale positie omhoog wordt gedwongen. En aan de mimiek van de spechten is af te lezen dat ze zich enorm vermaken. Wonderlijk, nietwaar?

7 opmerkingen:

 1. Mirjam van Gastel2 augustus 2013 om 07:45

  Een woord: Genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja hoor, kan me er iets bij voorstellen.
  En zie in gedachten de vogeltjes lekker heen en weer slingeren.

  Waar ook een mens al niet blij om kan worden.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, we zien het wondertje voor ons. :)
  groet Marlies en Arnoud

  BeantwoordenVerwijderen
 4. GEWELDIG!!! :D
  En ze kunnen al zo heerlijk hard tetteren.
  En natuurlijk net je fototoestel niet bij je....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, dat zul je net zien. Maar de beelden zitten wel voor altijd in mijn geheugen gegrift :-)

   Verwijderen
 5. Beste Ben, ik vind dat helemaal niet verwonderlijk, ik weet dat ook zij het plezier hebben van spelen, en zeer ook lol hebben. Je moet maar gauw weer eens langs komen, ik ook bij jou. Maar dan zie je wat een plezier onze ekster jongen hebben, ze blijven hier op onze plek en als we buiten ontbijten zitten ze of op je hoofd, schouder, tafel, stoel en praten ons na en bedelen zich suf. Dus begrijp ik heel goed dat die jongen spechten lekker schommelen.

  De natuur is zo mooi!

  Dickie Dick

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!