vrijdag 30 augustus 2013

De eerste schoten

Met het aanbreken van de herfst is er ook een ander verschijnsel dat zich weer opdringt. En dat is de jacht. Vossen, dassen, reebokken en de meeste vogels zijn inmiddels al vogelvrij. Overmorgen begint de hazenjacht. Vervolgens valt op één oktober het startschot voor de allesomvattende reeënjacht en zijn vanaf veertien oktober de elanden aan de beurt. De komende tijd zal de stilte in het bos steeds vaker worden verstoord door het geblaf van achter het wild aan rennende honden. De eerste schoten hebben we vandaag al gehoord.

Ter informatie: Zweden is wat de jachttijden betreft verdeeld in diverse gebieden, het stukje hierboven is gebaseerd op de jachttijden in het gebied waar wij wonen - Värmland met uitzondering van Torsby kommun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!