zaterdag 17 augustus 2013

In verval

De zomer loopt op zijn laatste benen. En de bloemenweelde van de afgelopen maanden is zo goed als verdwenen. Toch is er nog steeds veel moois te zien. Want ook deze bloem in verval is goed voor een mooi plaatje.


De enige soort die nog volop bloeit is de Guldenroede, de bloem die traditiegetrouw het bloeiseizoen afsluit. Omdat het de enige bloem is die nog nectar produceert, zit hij doorlopend vol met hommels - of zijn het soms bijen? Overdag zijn deze insecten nog druk in de weer, maar de avonden en nachten zijn inmiddels te koud voor hen geworden. En daarom belanden de hommels die aan het einde van de dag de Guldenroede bezoeken, met het invallen van de duisternis en het kelderen van de temperatuur in een soort comateuze slaap. Om daaruit pas de volgende dag wanneer de zon ze weer voldoende heeft opgewarmd te ontwaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!