vrijdag 18 oktober 2013

Een mooi moment

We hebben een mooi moment uitgekozen voor onze middagwandeling met Jeanny. Donkere wolken pakken zich samen boven de heuvel achter ons huis. De wind wakkert aan en er spetteren regendruppels naar beneden. Het is waterkoud. Met het kwik maar net boven nul moeten we flink doorstappen om op temperatuur te komen. En te blijven. We redden ons buiten nog steeds zonder jas met slechts een dik tweede shirt. Weer in de warmte thuiskomen is op die manier extra lekker.
 
Wanneer we langs de bosrand terug naar huis lopen, horen we getrompetter. Eerst in de verte, maar het komt snel dichterbij. Niet veel later zien we tussen de boomkruinen door enkele zwanen vliegen. Een klein groepje achterblijvers dat nu kennelijk toch koers naar het zuiden heeft gezet. In gedachten wensen we deze prachtige vogels een behouden vlucht. En verheugen we ons nu al op het moment van gelukzaligheid dat het weerzien met hen volgend voorjaar zal opleveren. Over mooie momenten gesproken...

6 opmerkingen:

 1. Ach, wij hebben hier een gans, 1 dus, die voortdurend heen en weer vliegt, al gakkend. De bus gemist zeker...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of een overwinteraar die de zomer ver ten noorden van de poolcirkel heeft doorgebracht?

   Verwijderen
 2. Voor mijn gevoel waren ze er pas net.
  groetjes Arnoud

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de tijd vliegt. Net als de trekvogels ;-)

   Groeten terug, Ben & Nicôle

   Verwijderen
 3. Dat is altijd een mooi moment als zwanen overvliegen. Waren het wilde zwanen of knobbelzwanen? Het geluid is heel verschillend vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wilde zwanen of zangzwanen zoals ze in Zweden heten. En ja, qua geluid is er een groot verschil tussen deze twee soorten.

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!