zondag 27 oktober 2013

Iets geheel anders

Nu even iets geheel anders. Want ons leven bestaat niet louter en alleen uit genieten van het buitenleven en de natuur. Je zou dat op basis van de dingen waarover we steevast bloggen wellicht wel denken, maar toch ontsnappen ook wij niet aan al die andere dingen die bij een meer 'standaard' dagelijks leven horen.

Werk is er daar één van. Enkele dagen geleden schreef ik al over het werk uit het leven van voor onze emigratie naar Zweden. Werk van een soort dat toch nog af en toe opduikt. Daarnaast hebben we ons nieuwe 'werk'. Dat bestaat uit twee dingen: schrijven en het zoveel mogelijk zelf doen van alle klussen in en om ons huis. Het eerste om iets te verdienen en het tweede om zoveel mogelijk op onze uitgaven te besparen. Het is overigens zo dat we ons nieuwe werk - waar alles bij elkaar behoorlijk wat tijd in gaat zitten - met bijzonder veel plezier doen.

Vervolgens zijn er alle klusjes van huishoudelijke aard. Ook wij moeten namelijk met regelmaat stofzuigen, de was doen, ramen lappen, afwassen, boodschappen doen, het sanitair oppoetsen, de houtkachel schoonmaken en ga zo maar door. En met weliswaar grotere tussenpozen ontsnappen we ook niet aan het makkelijk te vergeten, maar ozo noodzakelijke reinigen van bijvoorbeeld het vetfilter en binnenhuis van de afzuigkap, de stoffilters en ventielen van de verwarming en het ventilatiesysteem, de wasmachine en -droger, de afvoerputjes en meer van dat soort vuil- en stofverzamelaars. Allemaal dingen die minder tot de verbeelding zullen spreken dan bijvoorbeeld ontmoetingen met wilde dieren of koken op open vuur. Maar wel dingen waar wederom tijd en energie in gaan zitten.

Zo hebben we onlangs een hele dag besteed aan laatstgenoemde periodieke schoonmaakoperaties. En ook dit met plezier. We hebben namelijk niet alleen geaccepteerd dat deze dingen ook bij ons leven horen, maar doen ze vandaag de dag - in tegenstelling tot vroeger toen alles door zelfopgelegde dwang 'haast je, rep je' moest - kalm en rustig aan. En ook mede daardoor is ons leven nu iets geheel anders dan het vroeger was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!