woensdag 23 oktober 2013

Omschakeling

Eigenlijk kwam het wel goed uit dat het gisteren de hele dag regende. Ik had namelijk een hele dag ouderwets bureauwerk voor de boeg. En de gestaag - en bij vlagen hevig - vallende regen hield de verleiding om er de brui aan te geven en naar buiten te gaan tegen. Af en toe kruip ik nog wel eens terug in de huid van mijn voormalige beroep en houd ik me bezig met het oplossen van andermans problemen. Ik doe dat dan niet omdat ik het zo leuk vind - die tijd is echt voorbij, maar puur en alleen om een ander te helpen. En elke keer weer krijg ik dan de bevestiging dat mijn keuze om met dit soort werk te stoppen de juiste was.
 
Zo ook gisteren toen mijn lichaam en geest aan het einde van de dag bijna letterlijk om genade smeekten. Ondanks de regen trok ik er toen op uit voor een lange wandeling. Om mijn lijf dat heel de dag had stilgezeten weer op gang te krijgen. En om mijn hersenen die daarentegen bijna doorlopend op volle toeren hadden gedraaid weer tot rust te laten komen. Gelukkig verliep die omschakeling redelijk vlotjes. Al snel was mijn geest helemaal leeg en genoot ik volop van hoe de regen het bos - en mij - tijdens de snel invallende duisternis 'teisterde'.
 
Het leek me wel toepasselijk om deze post af te sluiten met onderstaande foto uit de oude doos. Hierop is vastgelegd hoe ik in januari 2005 na een finale opruimslag afscheid nam van mijn werkplek in Amsterdam. Enkele tellen later was het rolgordijn dicht en het licht uit. En waren Nicôle en ik onderweg naar huis - toen nog in Castricum - om enkele maanden later naar Zweden te emigreren.

6 opmerkingen:

 1. Tja...kan me zo voorstellen dat je daar behoorlijk Brain dead van kunt raken met zo'n uiticht op een saaie grijze garagdeur....
  Dus, het goede besluit genomen om nu te KUNNEN kiezen voor groen, prachtige natuur en wild life!!! ;)
  Je weet na een dagje stil zitten en overuren draaiende hersenen dat je binnen no-time weer jezelf kunt opladen en ontladen.
  Heerlijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En die grijze deur was er dan nog maar slechts één van vele... Aan de andere kant was ik dag in dag uit hard aan het werk en had ik niet eens tijd om naar buiten te kijken. Jazeker, het besluit was goed. En eerder te laat genomen, dan te vroeg.

   Verwijderen
 2. Als ik dan zo deze foto goed bekijk, met in mijn achterhoofd de foto's op jullie blog, dan hoor jij ook echt niet in zo'n omgeving. Dan klopt er iets niet naar mijn gevoel.

  liefs Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp wat je bedoelt, maar toch heeft 'dat pak' me zo'n 25 jaar prima gepast. En bovendien heeft dat verleden me wel gebracht naar waar ik nu ben. Het is dus ingewikkelder dan het lijkt... Wel een interessant verhaal overigens, misschien de moeite waard om nog eens veel uitgebreider over te schrijven.

   Hartelijke groeten uit het Hoge Noorden, Ben

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!