dinsdag 1 oktober 2013

Ongerust

Het gezicht van buurvrouw Berit betrekt wanneer Nicôle haar vertelt dat we binnenkort wederom voor een kleine twee weken naar Nederland gaan. "Is het misschien een probleem dat Gunnar en zij dan op ons huis moeten passen?", vraagt Nicôle zich hardop af. "Nee, dat is het niet", antwoord Berit prompt. Om daar meteen aan toe te voegen dat ze dát juist graag doen. En dat Gunnar samen met Träff extra wachtdiensten zal lopen en daarbij zijn jachtgeweer zal meenemen. Om dat laatste moet ze even lachen, maar dan krijgt haar gezicht weer die onbestemde uitdrukking en is het overduidelijk dat ze ergens mee zit. Gelukkig draait ze heel on-Zweeds niet lang om de hete brij heen en stelt Nicôle de volgende vraag: "Jullie gaan toch niet terugverhuizen naar Nederland?" Het feit dat Nicôle nu samen met mij voor de tweede keer binnen enkele maanden naar ons oude thuisland zal afreizen, maakt haar behoorlijk ongerust. En dat is op zich begrijpelijk ook. Het was immers in 2007 dat we voor het laatst samen in Nederland waren. En dan nu, zes jaar later, gaan we binnen een tijdsbestek van slechts enkele maanden maar liefst twee keer terug? Nee, volgens Berit moet er meer op het programma staan dan een onschuldige vakantiereis alleen.

6 opmerkingen:

 1. Ach......wat sneu!!!
  Dat arme mens de stuipen op het lijf jagen;)
  Maar, een fijn gevoel dat jullie zeker gemist gaan worden door haar!

  PS: maar ook ik vind het een beetje verdacht hoor....zóveel naar NL....;))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk. Verdacht is het zeker en we kunnen ons Berits ongerustheid dan ook goed voorstellen.

   Verwijderen
 2. Ah, ben dus niet de enige die het "verdacht" vindt.

  Jullie zullen je redenen er wel voor hebben. Maar wil jullie dan wel een hele fijne tijd toewensen bij jullie familie en vrienden/kennissen.
  Geniet hiervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Begrijp de ongerustheid van buurvrouw Berit!
  In 2007 voor het laatst samen naar Nederland...dat is lang geleden! Wens jullie een hele fijne tijd!
  groetjes Richt

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!