dinsdag 15 oktober 2013

Loon naar werken

Het blaadjes harken is weer begonnen. Dat is een jaarlijks terugkerende workout waarbij zo'n beetje alle spiergroepen aan bod komen. Eerst harken we de afgevallen bladeren op grote hopen - armspieren. Vervolgens deponeren we ze in een kruiwagen - rugspieren. Om ze ten slotte af te voeren naar een plek diep in het bos - beenspieren. En dat de hele dag door, kruiwagenlading voor kruiwagenlading.


We klagen echter niet, want wat is er heilzamer voor lichaam en geest dan lekker in de buitenlucht bezig te zijn? Bovendien knappert er inmiddels een houtvuurtje. Met daarboven een pan waarin een aantal broodjes ligt te rijzen.


Loon naar werken. Warme ciabattabroodjes met chorizoworst. Heerlijk!

6 opmerkingen:

 1. Al een tijdje volg ik jullie blog....altijd leuk om te lezen!
  hartelijke groet
  Jannie Joosten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Jannie,

   Dank je, dat is fijn om te horen.

   Hartelijke groeten terug, Ben & Nicôle

   Verwijderen
 2. Hard werken maakt hongerig!!!
  Gelukkig hebben wij niet veel blad om op te ruimen, er staan nog geen grote bomen rondom het huis.
  Maarre....wat een geinige picknick tafel hebben jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles heeft zo zijn voor- en nadelen ;-)

   De picknicktafel is - van rechthoekige logs - gemaakt door een Zweedse timmerman hier in de buurt. Met een beetje handigheid en goede wil zou je hem ook wel zelf kunnen maken. Je moet er dan natuurlijk wel een paar bomen aan opofferen...

   Verwijderen
 3. Ik heb dat gisteren met de grasmaaier gedaan, is alles gelijk gehalseld... voel me wel een beetje schuldig vanwege het milieu maar ik heb een goed excuus in de vorm van schade aan mijn schoudergewricht. Duurt 6 maanden voor dat over is dus volgend jaar ga ik ook harken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Madcap,

   Je begint al aardig Zweeds en Nederlands door elkaar te husselen. Een 'skada' - klinkt als schade, is blessure - aan je schoudergewricht. Je bent op de goede weg ;-) Tja, in het verleden zijn wij de blaadjes ook wel eens met behulp van gemotoriseerde hulpmiddelen te lijf gegaan. Al was dat niet tijdens onze eerste herfst... Nu verkiezen we echter de serene rust boven het geraas en de stinkende uitlaatgassen van zulke apparaten. Belofte maakt schuld: Volgend jaar verwachten we een foto van jou met en hark!

   Groeten, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!