donderdag 17 oktober 2013

Huisvlijt

Vorige week ben ik veel aan het knutselen geweest met vakantievrienden Mario en Rob. Onder een stralende herfstzon was het goed toeven in de tuin van hun huis, net even buiten Laggåsen.


Allereerst stond het maken van enkele harten op het programma. In een mal in de vorm van een hart lijmden we stukjes van allerlei soorten takken. 


Hier schieten we al aardig op en is het de hoogste tijd voor een theepauze.


Wanneer de mal helemaal is opgevuld, en alle rondjes met behulp van het lijmpistool goed aan elkaar zijn gelijmd, mogen de harten uit de vorm en draaien we ze om. De gaten die tussen de grote rondjes zijn ontstaan, vullen we op met kleinere stukjes tak. Aan de bovenkant draaien we een klein haakje waaraan we een touw bevestigen, zodat de harten kunnen worden opgehangen. Voor 'het mooie' doen we het touw ook rondom het hart.


We mogen niet te zuinig zijn met lijm, anders vallen de harten na het drogen uit elkaar. Er gaan dus heel wat lijmpatronen doorheen deze dagen!


Na het maken van enkele harten wagen we ons aan een kerstboom. Een iets ander principe, waarbij de ronde schijfjes niet aan elkaar worden geplakt, maar op een stuk triplex in de vorm van een boom worden vastgezet. Door beide zijden te beplakken, kan de boom later in de vensterbank staan zonder dat er van binnen of van buiten een lelijke kant is te zien.


Wanneer we het plakwerk hebben voltooid, mag Rob aan de slag. Hij zaagt de stammen voor ons op maat en maakt er bovendien een gleuf in waarin de kerstboom kan worden vastgelijmd. Het resultaat van onze huisvlijt zie je op de volgende foto.

5 opmerkingen:

 1. Crea bea's hoor heb vorig jaar jullie uiltjes na gemaakt super leuk waren die.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh, wat ontzettend gaaf zeg!!!
  Leuk idee, want ook ik hou wel van wat freubelwerk!
  Eerst nog even wat kleine dingetjes afmaken binnens huis en dan ga ook ik me denk ik wagen aan die geinige Kerstboompjes...
  Thanks voor de tip en leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. PS: hoe lang zijn de stukjes tak eigenlijk???

   Verwijderen
 3. Leuk dat we jullie hebben kunnen inspireren Anneke en Caroline! De stukjes tak die wij gebruikten waren 4 cm voor de hartjes en 0,8 cm voor de kerstboompjes. Ongeveer welteverstaan, want het is allemaal handwerk natuurlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maria W.
  Wat zijn de hartjes en kerstboompjes leuk!!! Je zou ze moeten verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!