woensdag 31 december 2014

Afscheid

Vandaag nemen we afscheid van het jaar 2014.
 
Het jaar begon met grote zorgen over de gezondheid van onze lieve hond Jeanny. Zorgen die tot nu toe gelukkig onterecht zijn gebleken omdat Jeanny haar fysieke problemen vooralsnog met een enorme wilskracht en levenslust - en een beetje hulp van buitenaf - de baas weet te blijven. Ze geniet nog steeds met de geest van een jonge hond van het leven en dat stemt ons buitengewoon gelukkig.
 
Vervolgens was 2014 voor ons vooral een jaar van mooie momenten. We genoten van het buitenleven, brachten veel tijd in de natuur door en hadden het voorrecht - wederom - veel wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te mogen ontmoeten. Er was slechts één droevig moment: het afscheid van Piep. En een bijzonder heftig moment: het noodweer dat Värmland begin augustus teisterde. Geen enkele reden tot mopperen overigens, want ook dat soort dingen horen er allemaal bij.
 
Verder hakten we dit jaar enkele knopen over onze toekomst door. Deels in het verlengde van de reizen die we vorig jaar maakten en misschien ook wel normaal nu we hard onderweg zijn naar de tiende verjaardag van onze emigratie naar Zweden. We deden dat overigens zonder daarover op onze blog te berichten. Maar als je ons blijft volgen, dan wordt er de komende maanden vanzelf wel het een en ander duidelijk. Maak je niet ongerust: we blijven in Zweden!
 
Het venijn van 2014 zat hem echter in de staart. Op eerste kerstavond ontviel ons geheel onverwacht een goede vriend. Een droevige gebeurtenis waardoor het leven van enkele ons dierbare mensen nooit meer hetzelfde zal zijn. En ook voor ons zal er veel veranderen. Gelukkig kunnen we terugkijken op enkele jaren waarin we samen veel mooie, leuke en gezellige momenten hebben beleefd. En daar zijn we uiteraard enorm dankbaar voor.
 
De klok tikt echter gewoon door. We moeten verder en vooruit. We moeten goed voor onze dierbaren zorgen, genieten van wat we doen, nieuwe plekken ontdekken, nieuwe uitdagingen aangaan en onze dromen realiseren. Niet binnenkort of ooit. Maar nu, morgen en daarna elke dag weer...
 
Laggåsen, Zweden
Nicôle, Ben & Jeanny
 
Wees niet bedroefd wanneer je afscheid neemt. Een vaarwel is nodig voordat je elkaar weer kunt ontmoeten. En dat er een nieuwe ontmoeting zal plaatsvinden, na enkele ogenblikken of levens, staat vast voor hen die vrienden zijn.
 
- Richard Bach, Illusies
 

2 opmerkingen:

 1. Voor jullie alle 3 een gelukkig nieuw jaar gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Sandra. Uiteraard wensen we jou hetzelfde!

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!