zaterdag 6 december 2014

Een bijzonder kado

Nadat we donderdag al werden verrast door de bezorging van een doos vol met sinterklaaslekkernijen, werd onze blijdschap gisteren nog groter toen de Postpiet even na het middaguur wederom luid toeterend zijn komst aankondigde. Voor de tweede dag op rij had hij een pakket voor ons dat vanuit Spanje via Nederland zijn weg naar het Hoge Noorden had gevonden. In het pakket een mooi gedicht, een viertal boeken en een selectie bijzonder goed uitgekozen sinterklaasbanket. Alleen de kruidnoten hebben - nee hadden, want de eerste zak is al op - we dubbel. Het is werkelijk waar hartverwarmend om zo verwend te worden en onze dank aan de goedheiligman is dan ook groot.
 
De inhoud van het pakket bewees trouwens ook maar weer eens de waarheid van de veelvuldig door ons gebruikte uitspraak dat toeval niet bestaat. Gisterochtend stond Nicôle namelijk in de bibliotheek van Hagfors met het boek Otchum in haar handen. Ze nam het echter niet mee omdat ze al enkele andere dikke boeken had uitgezocht. En laat nu net dát boek een van de vier boeken in het pakket zijn! Even voor de duidelijkheid: zowel Nicôle als ik hadden nog nooit van dat boek gehoord en het er dus ook nog nooit met iemand over gehad. Is dat nu toeval? Of toch iets anders? Bijzonder is het in elk geval wel...

6 opmerkingen:

 1. Otchum, dat is inderdaad een leuk boek. Ik heb hem ook nog liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd Hans, ik ga er morgen in beginnen!
   Groetjes Nicole.

   Verwijderen
  2. De schrijver van Otchum heeft ook de film The Last Trapper gemaakt (http://blogzweden.blogspot.nl/2014/08/the-last-trapper.html).

   Verwijderen
  3. Bedankt voor de tip Hans, de site ziet er geweldig uit, prachtige natuur daar! Hopelijk is ons internet snel genoeg om de film te bekijken die ook op de site wordt gepresenteerd. Anders moet ik maar eens kijken of we het boek of de film op dvd te pakken kunnen krijgen. Lijkt me wel een poging waard! Groetjes Nicole.

   Verwijderen
 2. Waarschijnlijk wist de Sint dat dat een boek was dat jullie zou aanspreken. Bijzonder is het wel. Wel een mooi pakketje, dat jullie hebben gekregen en genoeg leesvoer voor de komende wintermaanden, lijkt me zo.

  Over leesvoer gesproken: zie ik het goed dat er op de boekenplank in de kast een boek staat dat wij ook binnen afzienbare tijd in de (internet)winkels kunnen verwachten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker, voorlopig kunnen we weer even snoepen en lezen :-) En je hebt goed naar de foto gekeken. Je ziet daarop inderdaad een boekomslag die je niet kent. Die is echter niet van een nieuw boek, het is een alternatieve cover die we vorig jaar voor ons eerste boek Naar de Noorderzon hebben gemaakt. Er is wel een nieuw boek in de maak, maar dat zal zeker niet voor het voorjaar van 2015 verschijnen...

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!