donderdag 10 november 2011

De Donkere Dagen

Vandaag was het mooie weer alweer voorbij. De bewolking en mist waren terug en de hele dag viel er een hardnekkige miezerregen. Na de lange middagwandeling waren we tot op het bot verkleumd. We stookten het houtfornuis dan ook extra hoog op om weer op temperatuur te komen. Het is vooral het vocht dat het heersende weertype - dat alles van een typisch Nederlandse winter heeft - zo onaangenaam maakt. Wat ons betreft is het hoog tijd dat Koning Winter ontwaakt en een flinke dosis vorst deze kant uit stuurt. Het zal dan weliswaar kouder worden, maar door de lagere luchtvochtigheid wel veel aangenamer.

Gisteren rond het middaguur maakte ik onderstaande foto. Je kunt daarop goed zien dat de schaduwrand van het bos nu precies tegen ons huis aan ligt. Dit betekent dat het vanaf vandaag - als het tenminste helder is - steeds meer het licht en de warmte van de zon zal moeten ontberen. Totdat het moment daar is dat het zelfs helemaal in de schaduw zal liggen. De Donkere Dagen zijn begonnen.

2 opmerkingen:

 1. Toch zal de periode van minder licht steeds langer gaan duren omdat de bomen langs de bosrand steeds hoger groeien.

  Aart

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klopt, maar...

  Gelukkig groeien bomen niet tot in de hemel, maar hebben ze een door de zwaartekracht beperkte hoogte.

  Verder is het een kwestie van elk jaar de juiste bomen kappen en tot brandhout verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!