woensdag 23 november 2011

Julbock maken - 3

We gaan door met het maken van onze Julbock. In het houten frame hebben we op verschillende plekken spijkertjes geslagen, waaraan we de sparrentakken met opbinddraad vastmaken.


We beginnen met het vastzetten van een flinke hoeveelheid takken op de romp.


Daarna winden we opbinddraad om de takken heen, zodat deze goed tegen de romp aan komen te zitten. Vervolgens maken we een bos takken vast aan één van de voorpoten.


Ook die takken omwinden we met opbinddraad, zodat ze goed om de poot heen komen te zitten. We doen hetzelfde met de achterpoot en daarna nemen we de snoeischaar ter hand om alle nog vreemd uitstekende stukjes tak weg te knippen. Je ziet nu al duidelijk dat 'het' ergens op begint te lijken.


Nadat we ook de andere twee poten van onze Julbock met sparrentakken hebben bekleed, beginnen we met de hals en de kop van het beest. Het is niet moeilijker dan eerst de takken vastzetten en ze daarna met draad om het frame heen binden. En de boel tot slot een beetje bijsnoeien.

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!