maandag 28 november 2011

Zwak

Tijdens de ochtendwandeling met Jeanny zijn de gevolgen van de storm van gisteravond duidelijk zichtbaar. Tegenover de inrit naar ons erf is een grote spar gesneuveld. De stam is op ongeveer drie meter hoogte finaal doormidden gebroken. In het bos langs de 'grote' weg zijn meerdere bomen ontworteld en liggen triest op de grond. En ook op het punt waar we meestal het bospad nemen terug naar huis, vinden we de weg versperd door een ontwortelde spar. Een dezer dagen zal ik de kettingzaag mee moeten nemen om het pad weer begaanbaar te maken.

En dan te bedenken dat 'onze' storm slechts een zwakke uitloper was van de storm welke het zuiden van Zweden teisterde. Daar werden uit voorzorg enkele bruggen - waaronder de Öresundbrug - voor het verkeer gesloten, viel een groot deel van het treinverkeer uit, sneuvelden ontelbare bomen en kwamen zo'n 80.000 huishoudens zonder stroom te zitten. Nee, dan valt het bij ons wel mee.

4 opmerkingen:

 1. AUW AUW AUW AUW.... vraag me af hoe Hagosen er bij ligt... Ik vermoed dat jullie meer op rots grond bomen hebben staan dan daar, dat is een enorme zand hoop waar de bomen dieper wortelen... denk ik, hoop ik!

  tjonge, ik vind dit soort dingen altijd wel erg mooi. Natuur is zo prachtig.

  lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben bang dat jullie vanaf maandag ook zonder stroom zitten.

  En nu maar hopen, dat alle elektradraden weer veilig gemaakt worden/zijn.

  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, de schade is bij ons beperkt gebleven tot een flink aantal gesneuvelde bomen. Van stroomuitval hebben we gelukkig geen last gehad.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!