zondag 27 november 2011

Novemberstorm

De zondag werd voornamelijk gebruikt voor wat huishoudelijke klussen in huis. Omdat het de hele ochtend stevig regende, was dat geen straf. Tegen het middaguur klaarde het wat op, en trakteerden we Jeanny op een lange wandeling in de buurt van Gustavsfors. Rond een uur of half vier trokken we er weer op uit, ditmaal naar Hagfors waar skyltsöndag werd gevierd. De winkeliers hebben hun etalages in kerstsfeer opgetuigd en deze worden op 'skyltsöndag' voor het eerst getoond aan het massaal toegestroomd winkelend publiek, dat tevens de 'mooist versierde etalage' mag kiezen.

Voor het avondeten waren we weer thuis, en deze herfstige dag leende zich goed voor een schnitzeltje met aardappels en spruitjes. Ik had amper de laatste pan afgewassen en opgeborgen in het aanrechtkastje, of een stevige zuidwester stak op en deed het huis op zijn grondvesten schudden. De avondwandeling met Jeanny was dan ook niet echt een pretje, zeker niet omdat de storm ook nog eens (natte) sneeuw meevoerde en we bijna geen hand voor ogen konden zien.

Ik ben benieuwd of we nog te maken krijgen met stroomuitval, want met dergelijk weer is het niet ondenkbaar dat een boom op de elektraleiding valt en voor een stroomstoring zorgt. Voorlopig zitten we warm en verlicht bij de kachel, maar voor de zekerheid hebben we toch alvast maar wat kaarsjes aangestoken. Al is het maar voor de gezelligheid...

2 opmerkingen:

 1. Ooooooooooo ik krijg hier zo'n jeuk van als ik dit lees. Toch ee nidee om zelf voorzienend te gaan worden. En die kaarsen, je hebt groot gelijk altijd veel gezelliger.

  Volgende winter, zie ik zeker en vast mijn eigen 'skyltsöndag' I Hagfors, en dan warme chocomelk bij ons!

  Veel warmte.

  Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te lezen hoe jullie de dagen doorbrengen en ook naar Hagfors zijn geweest afgelopen zondag(net als wij!)

  Ik woon nu net twee weken in Uddeholm(ook gemeente Hagfors) en lees met veel plezier wat jullie doen en geniet van de mooie foto's!

  Mochten jullie het leuk vinden om eens een kopje koffie(of zelfgemaakte jam,nu nog uit NL) uit te wisselen, ben ik bereikbaar op maaike@preserver.nl (helaas nog geen goede verbinding). Of gewoon op Strandvagen 30!

  groetjes Maaike

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!