woensdag 23 november 2011

Julbock maken - 4

En dan nu de laatste loodjes. Het recept is en blijft: takken vastzetten, daarna omwikkelen met draad en ten slotte de boel in vorm snoeien.


De kop is klaar en de nek moet nog een beetje worden bijgeknipt.


De kraag en staart van de Julbock maak je door enkele flinke takken schuin in de nek en kont van het beest te steken. De hoorns maak je door een paar takken langs elkaar te leggen, waarna je deze stevig en royaal met draad omwikkeld. Daarna prik je ze in de kop van de Julbock.


Daar waar nodig prik je nog wat takjes bij en desgewenst kun je de kop en poten met rood lint omwikkelen.


Ziehier het eindresultaat. Voor de zevende keer op rij zal de Julbock tijdens De Donkere Dagen - en natuurlijk met kerst - ons erf opsieren.

En voor iedereen die zelf een poging gaat wagen: succes!

3 opmerkingen:

 1. nou ik moet zeggen dat je dat heel goed gedaan hebt. Thx trouwens voor je berichtje op mijn blog, het gaat intussen al beter ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vad en fin julbock görde er!

  Mycket vackert!!!

  Men...... julbocken från före år var lite mer tjock, tänka jag?


  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja Wilma, ik ben wat zuinig geweest met de takken op zijn buik. Je hebt gelijkt, het vorige exemplaar was wat dikker. Ach, we houden het er maar op dat we allemaal te lijden hebben gehad onder de economische crisis. Geen geld voor krachtvoer dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!