vrijdag 13 september 2013

Återvinning

De afgelopen dagen hebben we niet bepaald geluierd. Integendeel, we hebben hard gewerkt. Fysiek hard gewerkt, om precies te zijn. Nu de herfst echt is begonnen, vonden we het hoog tijd om enkele klussen die al enige tijd op ons to-do lijstje stonden aan te pakken. Om te beginnen het vervangen van een aantal verrotte planken in de achterwand en vloer van de schuur. En vervolgens het opvullen van de ontelbare gaten en kuilen alsmede de diep uitgesleten sporen in het meer dan honderd meter lange oprijpad dat ons erf met de weg verbindt.
 
Het leuke is dat we voor beide klussen gebruik hebben gemaakt van door anderen afgedankt materiaal. Vandaar de titel van deze post, återvinning oftewel recycling/hergebruik.

 
Voor de reparaties aan onze schuur gebruikten we oude planken die de nieuwe eigenaar van ons vorige huis aldaar uit het interieur van één van de schuren heeft gesloopt. Om de planken hier te krijgen moesten we ze wel een behoorlijk eind over een kronkelend bospad sjouwen. Dat hadden we er echter graag voor over. Zo kregen we namelijk niet alleen de beschikking over gratis bouwmateriaal, maar konden we ook een origineel stukje Lilla Laggåsen - de plek waar ons avontuur in Zweden begon - in onze nieuwe stek integreren. Heel bijzonder, nietwaar?

 
Om het oprijpad te egaliseren maakten we gebruik van de hopen zand en grus die de wegbeheerder twee jaar geleden na het uitdiepen van de greppels langs de weg in de bermen heeft achtergelaten. En omdat het uitdiepen van de greppels eigenlijk uit het weggraven van de randen van de weg bestond, hadden we ons geen beter materiaal dan de achtergebleven mortelmix kunnen wensen. We moesten wederom flink aanpakken - de teller staat al op zo'n vijftig kruiwagenladingen en we hebben er nog enkele te gaan - om het materiaal op de goede plek te krijgen. Maar het kost ons wederom niets meer dan een gezonde dosis zweet, terwijl het juist een bijzonder goed gevoel geeft om de klus op deze wijze te klaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!