maandag 16 september 2013

Suikerspin

Naast de ochtendmist, paddenstoelen en verkleurende bladeren is er in het bos nog een typisch herfstverschijnsel waar je - soms letterlijk - niet omheen kunt. Dat zijn de spinnenwebben die waar je maar kijkt in de bomen en struiken hangen.


En vaak ook tussen de bomen in natuurlijk. Dat laatste zorgt er voor dat degene die tijdens een wandeling voorop loopt, steevast een grote hoeveelheid kleverige spinrag - en soms ook aardig wat spinnen - op zijn lijf verzameld. Het is namelijk lang niet altijd het geval dat een spinnenweb zo goed te zien is als op onderstaande foto. Met een beetje pech zie je er na een lange wandeling uit als een beginnende suikerspin. En met nog meer pech heb je het leeuwendeel van de spinrag op je hoofd verzameld. Met hier en daar een kriebelend spinnetje. Drie keer raden wie er in deze tijd van het jaar tijdens onze wandelingen voorop moet lopen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!