zaterdag 28 september 2013

Er is geen grens!

In juli schreef ik onder de titel Wild Water Challenge vier posts over Anders Olssons monsterzwemtocht in de rivier de Klarälv. In minder dan twee weken tijd zwom hij van de Noorse grens naar Karlstad, een afstand van bijna driehonderd kilometer. Een formidabele prestatie, zeker ook gezien het feit dat de onderneming was bedoeld om geld in te zamelen om in 2014 een zomerkamp te houden waar kinderen met een functiebeperking wordt geleerd om hun grenzen te verleggen. Een zomerkamp waarvan we inmiddels weten dat het er gaat komen ook.


Wie echter had gedacht dat deze extreme zwemtocht het laatste wapenfeit van de inmiddels 48-jarige en door chronische blessures geplaagde ijzervreter zou zijn, komt bedrogen uit. Onlangs verraste Anders namelijk zo'n beetje iedereen met zijn plan voor een nog veel extremere prestatie die hij in de zomer van 2014 wil neerzetten. Noteer de datum 5 juli alvast maar in je agenda. Dan zal Anders van start gaan in de Vansbrosim. Maar na drie kilometer te hebben gezwommen, zal hij de kleedkamer nog niet opzoeken. In plaats daarvan zal hij plaatsnemen op een soort slee op wieltjes om zich vervolgens negentig kilometer lang over een niet bepaald vlak parkoers van Vansbro naar Uddeholm te prikken. Daar aangekomen zal hij de prikslee verwisselen voor een armfiets waarmee hij over de Klarälvbaan een traject van driehonderd kilometer zal afleggen. Ook daarna is het nog steeds niet genoeg. Als sluitstuk van de onderneming staat er dertig kilometer wheelen op het programma. En dat allemaal - Anders is vanaf zijn middel naar beneden verlamd - op armkracht alleen. En denk nu niet: als hij maar rustig aan doet, dan komt hij er wel. Nee, Anders heeft een duidelijk doel: van start naar finish in maximaal 24 uur. Niet veel valide sporters zullen hem dat nadoen.

 
Wil je meer weten over Zwedens meest roemruchte sporter met een functiebeperking? Lees dan zijn aan het onwaarschijnlijke grenzende verhaal in het door ons vanuit het Zweeds naar het Nederlands vertaalde Er is geen grens.

2 opmerkingen:

  1. Op en top sportman!!!
    Zou voor velen een inspiratie MOETEN zijn....en dat is ie zeker voor mij!
    5 Juli staat in de agenda!!! ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!