maandag 27 augustus 2012

Herfst!

Daar waar ik een week geleden in de vorm van een vraagteken nog een klein voorbehoud durfde te maken, bestaat er nu geen enkele twijfel meer. De zomer is voorbij en de herfst is begonnen.

De gemiddelde temperatuur is inmiddels zover gedaald, dat het binnenshuis aardig begint af te koelen. Overdag - zeker als de zon voldoende speelruimte krijgt - valt het nog wel mee, maar 's ochtends vroeg en 's avonds is het onaangenaam kil. Sinds vrijdag stoken we dan ook weer elke avond een warm en gezellig vuurtje in de houtkachel en daarmee is het dagelijkse ritueel van brandhout sjouwen dit jaar wel heel erg vroeg begonnen.

Denk nu niet dat ik overdrijf. Afgelopen nacht zijn we tenauwernood aan de eerste nachtvorst ontsnapt. Toen ik vanochtend rond zeven uur met Jeanny naar buiten ging, was het een krappe drie graden boven nul en was de dauw op de auto net niet bevroren.

De koelere lucht maakt overigens goede gevoelens bij me los. Op de één of andere manier is het net alsof er iets nieuws in de lucht hangt. Ook Jeanny lijkt iets dergelijks te ervaren. Tijdens onze ochtendwandelingen is ze veel actiever en alerter dan ze de afgelopen (zomer)maanden is geweest.

4 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk dat het bij jullie al lekker fris is! Ik kijk er smachtend naar uit dat het ook in Nederland wat frisser wordt.

  Dat Jeanny met het frissere weer actiever is, kan ik me ook voorstellen; wie houdt er nou van flink bewegen als het dertig graden is?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer voor jullie dat de lange zwoele zomeravonden nu echt voorbij zijn......maar ik ben stik jaloers!!!
  Hier gisteren 2 uurtjes regen gehad, zoveel mogelijk regenwater opgevangen want wij kampen met vreselijke droogte! Onze well vult zich heel traag, wat betekend dat wij heel zuinig moeten zijn met ons kostbare water! 21 graden in de nacht of het niets is en dan voorspellen ze voor komend weekend gewoon wéér 35 gr...... Ik wil ook HERFST!!! ;)

  Groet,
  Caroline!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sandra: Je hebt helemaal gelijk. Als het dertig graden is, dan doe ook ik het graag kalm aan ;-)

  Caroline!: Ik wens je regen, kou en herfst; wat je maar wilt. Maar even om onze situaties goed te kunnen vergelijken... Ik heb het idee dat jullie een flink stuk meer naar het zuiden wonen dan wij. Welke breedtegraad moet ik bij jullie woonplaats denken? Wij wonen net iets boven de 60ste.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens Wikipedia ligt onze woonplaats op de 45e breedtegraad.
  Stuk lager dan jullie inderdaad, maar ook voor hier een zeer droge zomer!
  Dusse, laat maar komen die herfst! ;)
  ( overigens vallen ook hier verkleurde blaadjes van de bomen, maar dan uit zelfbehoud van de bomen door de droogte...)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!