vrijdag 31 augustus 2012

Ongekende rust

De afgelopen twee maanden was duidelijk te merken dat het zomervakantie was. De Zweden hadden massaal hun zomerhuisjes betrokken en er waren enorm veel buitenlandse toeristen. Met name Nederlands, Duits en Noors gekentekende auto's waren naast de Zweedse voertuigen veelvuldig te zien. Al deze extra mensen - en auto's - maakten het veel drukker en rumoeriger dan normaal. Op de weg, bij de benzinepomp en in supermarkten en winkels waren we gedurende deze periode vaker één van de velen dan - zoals de rest van het jaar - nagenoeg de enige. Ook in de natuur moesten we - om de rust te vinden - een grotere afstand tussen de bewoonde wereld en onzelf creëren dan normaal, en zelfs dan kwamen we daar waar we anders altijd alleen zijn nog wel eens een verdwaalde toerist tegen.

Paradoxaal genoeg zal het leeuwendeel van de toeristen hier gedurende deze twee maanden juist van een voor hen ongekende rust hebben genoten. Gelukkig voor hen, en het is ook maar net waarmee je vergelijkt. Nu is de vakantieperiode echter voorbij en begint de rust - gelukkig voor ons - weer langzaam weer te keren.

5 opmerkingen:

 1. Wordt het nu elk jaar drukker? Wij hadden zelf het gevoel dat het drukker was dan andere jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie gevoel is juist. Het wordt inderdaad elk jaar drukker. Wij zien deze ontwikkeling eigenlijk al zolang we hier wonen.

  Het is natuurlijk goed voor de lokale economie dat steeds meer toeristen hier hun geld uitgeven, maar aan de andere kant zal dit uiteindelijk wel ten koste gaan van de charme...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil hier wat aan toevoegen!
  Eind oktober is het weer gedaan met de rust! :-)

  groet

  DIckie Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan komen wij in de hersftvakantie de rust in Zuid Zweden verstoren. We gebruiken deze vakantieweek als orientatie. En om natuurlijk te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dickie Dick & Ann: Jullie zijn van harte welkom.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!