maandag 20 augustus 2012

Vlinders

Typerend voor deze tijd van het jaar is een toename van de hoeveelheid vlinders die we zien. De dagvlinders doen zich tegoed aan de dauw welke 's ochtends het gras en de struiken bedekt en de nectar van de steeds spaarzamer voorkomende bloemen. De activiteiten van de nachtvlinders blijven echter voor onze ogen verborgen. In het donker zien we ze niet, maar elke ochtend vinden we ze in grote hoeveelheden op de plekken van de muren van ons huis die 's nachts door de buitenlampen zijn verlicht.


De vlinder op bovenstaande foto is een koevinkje. En op de foto hieronder heb ik een bosparelmoervlinder - met dank aan Jaap en Gon Speksnijder voor de identificatie - gevangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!