dinsdag 28 augustus 2012

Tusen tack

Terwijl we met de auto onderweg zijn, veert Nicôle ineens op. "Kijk, twee elanden", zegt ze, ondertussen door de voorruit naar een zijweg in de verte wijzend. Maar bij nadere beschouwing zien de elanden er toch wat vreemd uit. Nicôle laat de auto rustig uitrollen en even later blijkt dat het runderen zijn, die de weg op deze afgelegen plek onveilig maken.


Het zijn stoere beesten, een jonge stier en een koe. Onderstaande foto heb ik veilig door de voorruit van de auto gemaakt. Wat doen deze dieren hier middenin het bos?


Waarschijnlijk zijn ze ontsnapt bij de kleine boerderij die we ongeveer een kilometer terug aan het einde van een andere zijweg hebben zien liggen. We rijden terug om het te vragen. En jawel hoor, de boer had de dieren al gemist en was juist van plan om deze te gaan zoeken. Tusen tack - duizendmaal dank is een typisch Zweedse manier om dankbaarheid te verwoorden - dat wij hem een zoektocht besparen; nu kan hij meteen op pad om de weglopers op te halen en weer naar de veilige wei te begeleiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!