woensdag 24 juni 2015

Dierenparade

Alhoewel we elke dag wel korte of langere tijd in het bos doorbrengen, is het zeker niet zo dat we daarbij elke keer wilde dieren krijgen te zien. Sterker nog, afgezien van een grote variëteit aan vogels zien we tijdens veel van onze wandelingen geen andere dieren. Ontmoetingen met hen zijn zeldzaam en daardoor heel bijzonder.
 
De afgelopen twee weken kon het echter niet op. Er ging bijna geen wandeling of autorit voorbij zonder op zijn minst een vluchtige ontmoeting met een van de vele dieren waarmee we de Zweedse bossen delen. Als ik het goed heb onthouden, dan zagen we 4 keer een volwassen eland, 2 keer een elandkoe vergezeld van 2 mooi roodbruine kalfjes, 5 keer een volwassen ree, 2 keer een reigeit met een fraai gespikkeld kalf, 3 keer een vos, 4 keer een haas, 3 keer een eekhoorn en 1 keer een marter. Denk nu overigens niet meteen dat het rondom ons huis krioelt van de dieren, want meer dan de helft van deze ontmoetingen vond niet in onze directe woonomgeving plaats.
 
De meeste ontmoetingen waren zo onverwacht - en in enkele gevallen ook van zo veraf - dat we er geen geslaagde foto's van konden nemen. De plaatjes staan echter in ons geheugen gegrift. En dan hebben we deze nog...


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!