vrijdag 19 juni 2015

Midzomerkou

Op de drempel van midzomer is het nog steeds veel te koud voor de tijd van het jaar. Eigenlijk doet de temperatuur meer aan herfst dan aan voorjaar denken, om het over zomer helemaal nog maar niet te hebben. Hierdoor lopen in de natuur een aantal dingen behoorlijk achter. Zo houdt een deel van de bloemen die nu eigenlijk zouden moeten bloeien angstvallig hun knoppen dicht. En groeit ook een deel van de bodembedekkers veel minder hard dan normaal. Net als de zaailingen in onze moestuin trouwens, waarvan een deel zelfs helemaal niet lijkt te groeien. Kijk maar eens op onderstaande foto. Op de achterste rij in de bak staan de pompoenplanten die de onverwacht koude nachten van de afgelopen tijd hebben overleefd, ze zijn zo klein dat je ze nauwelijks kunt zien...


Dat was vorig jaar wel anders. Toen stonden de pompoenplanten er rond deze tijd heel wat florissanter bij, één ervan stond toen zelfs al in bloei! Kijk maar op de foto hieronder. Nee, die opgestoken duim van toen kan ik nu wel weglaten, want het ziet er niet bepaald naar uit dat we komende herfst pompoenen kunnen oogsten.

 
Gelukkig lijken de boerenkool en winterpostelein wel aan te slaan, al vertonen ook die niet bepaald het groeitempo van vorig jaar. Nou ja, we zullen het maar nemen zoals het komt. Bovendien heeft de midzomerkou ook enkele voordelen: de hoeveelheid muggen valt nog steeds erg mee en bovendien hebben we nog steeds elke avond een uurtje gezellig de houtkachel aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!