maandag 1 juni 2015

Werk aan de weg

Al jaren beschrijven we de weg waaraan we wonen als een gruis- of gravelweg, een weg bestaande uit een mengel van zand, gruis en steentjes. Om de zoveel tijd komt er een schraapmachine langs om de weg weer te vlakken, geen overbodige luxe gezien de diepe kuilen die daarin door de regen en zware vrachtwagens kunnen ontstaan. Nu is de weg richting het noorden echter niet helemaal van grus. De circa 800 meter die door 'het centrum' van het gehucht Laggåsen lopen, zijn namelijk van asfalt voorzien. Asfalt dat al sinds we hier wonen in erbarmelijke staat verkeert, dat wel. Jaar na jaar worden in het voorjaar de meest slechte plekken opgelapt. Dat moet ook wel, want de vorst laat duidelijke sporen achter.

Na deze winter was dat niet anders. Grote scheuren en afgebrokkeld asfalt kwamen tevoorschijn na het smelten van de ijslaag op de weg. Terwijl we ons al voorbereidden op de jaarlijkse provisorische oplapbeurt van de weg, verscheen er eind vorige week een groot oranje bord bij de overgang van grus naar asfalt. Werkzaamheden aan het wegdek van 1 juni tot 1 juli, zo lazen we. Dat is een lange tijd voor het repareren van zo'n kleine 800 meter asfalt. Of zouden we dit jaar eindelijk een compleet nieuwe toplaag mogen verwachten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!