vrijdag 12 juni 2015

Verandering

Vandaag precies twaalf jaar geleden gebeurde er iets dat ons leven ingrijpend zou veranderen. Nadat Nicôle en ik 's avonds thuiskwamen van een etentje ter gelegenheid van onze trouwdag kregen we een telefoontje. Dat bracht melding van bijzonder goed nieuws: de pup waarop we toen al bijna een jaar wachtten, was geboren. En dat uitgerekend op onze trouwdag, het was het mooiste cadeau dat we ooit hadden gekregen!

Het was ook een cadeau met verstrekkende gevolgen. Want zoals we al eerder in onze boeken en op onze blog hebben geschreven, besloten we een jaar later om definitief met ons toenmalige leven te breken. Dat was natuurlijk geheel onze eigen keuze, maar onze inmiddels eenjarige hond Jeanny had ons wel heel erg goed geholpen om deze te maken. Sterker nog, als Jeanny destijds niet in ons leven was gekomen, dan hadden we nu waarschijnlijk nog steeds in Nederland gewoond. Gelukkig liep het anders en hadden we wederom een jaar later net onze emigratie naar Zweden achter de rug.

Vanaf dat moment was 12 juni een heel bijzondere dag in ons leven. Niet omdat het onze trouwdag was, maar vanwege de geboorte van Jeanny en het feit dat zij ons daarna altijd de goede weg heeft gewezen. En dan bedoelen we niet alleen letterlijk - hetgeen ze uiteraard ook altijd deed, maar met name figuurlijk en dan hebben we het over de goede weg in het leven. In het verlengde daarvan markeerde deze dag tevens het belang van verandering in ons leven en dat zal ook nu Jeanny er niet meer is altijd zo blijven.

Na onze emigratie zijn we niet stil blijven staan. We zijn zoals de ondertitel van onze blog luidt nog steeds onderweg naar een ander leven. We staan open voor verandering en gaan nieuwe uitdagingen niet uit de weg, soms zoeken we ze zelfs op. Dat we daarvoor andere dingen moeten loslaten is onvermijdelijk. Dat plaatst ons soms voor lastige keuzes. Als we al iets te kiezen hebben, want de meest ingrijpende veranderingen overkomen ons zonder dat we er ook maar iets aan kunnen doen. Behalve ze uiteindelijk te accepteren en met ons leven door te gaan.

2 opmerkingen:

 1. Joop en Corrie13 juni 2015 om 19:54

  Een bijzondere dag, een mooie dag, een gedenkwaardige dag en ook een trieste dag. Een dag vol tegenstellingen. Zo is het leven, zo gaan vreugde en verdriet hand in hand........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is het en zo zal het altijd blijven. De les die we eruit kunnen trekken, is dat we de mooie momenten moeten koesteren...

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!