zaterdag 6 juni 2015

Muggen!

Na een koele periode met veel neerslag was het donderdag en vrijdag zonnig en warm. "Nu gaan de muggen tevoorschijn komen", voorspelde Nicôle. En ja, ze kreeg gelijk. Gisteren werden we toen we in het bos bezig waren een omgewaaide boom tot brandhout te transformeren al behoorlijk door om ons hoofd zoemende muggen geplaagd. Vandaag was het nog erger. Tijdens een lange wandeling moesten we - in de regen nota bene - flink met onze handen wapperen om deze bloeddorstige insecten bij ons vandaan te houden. Dat lukte maar ten dele en dus zijn de eerste muggenbulten binnen.
 
'Experts' voorspellen trouwens op basis van de weersomstandigheden van de afgelopen weken dat we deze zomer rekening moeten houden met een veel grotere hoeveelheid muggen dan normaal. We hopen maar dat ze geen gelijk gaan krijgen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!