maandag 8 juni 2015

Eland op de weg

Het is al laat in de avond wanneer we met de auto onderweg naar huis zijn. Het heeft flink geregend en de luchtvochtigheid is dermate hoog dat het zicht in de verte af en toe door een soort mist wordt beperkt. Dan zien we plotseling het onmiskenbare silhouet van een eland die op het punt staat om de weg over te steken in de berm verschijnen. Nicôle laat meteen het gas los, maar het dier heeft ons al gehoord en verdwijnt weer in het bos. Nadat de auto is uitgerold, staan we precies zij aan zij met het dier. Het is een mooie elandkoe.


We staan elkaar geruime tijd aan te staren en uiteindelijk is het de eland die eieren voor haar geld kiest. Het dier loopt schuin van ons af het bos in, verdwijnt even uit ons zicht, om vervolgens een twintigtal meters voor ons vanuit het bos de weg op te draven.


Midden op de weg lijkt het dier even pas op de plaats te maken, maar dan zet het weer aan.

 
Enkele tellen later is de eland de weg overgestoken en tussen de bomen uit het zicht verdwenen, ons met een mooie herinnering en mooie foto's achterlatend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!