maandag 22 juni 2015

Över de blånande bergen

Afgelopen weekend werd het door Stig Berg geschreven bygdespel Över de blånande bergen voor het eerst sinds 2005 weer in zijn geheel uitgevoerd. Plaats van handeling was Gustavsfors Hembygdsgård en zowel tijdens de voorstelling van zaterdag als die van zondag was de belangstelling groot.

Över de blånande bergen speelt zich af in het midden van de 19e eeuw en schildert het leven van alledag zoals dat toen, in voor- en tegenspoed, voor de bewoners van Gustavsfors moet zijn geweest. De kostuums waren prachtig en de acteurs en actrices leefden zich vol overgave uit in hun rol. Als het stuk volgend jaar opnieuw wordt opgevoerd - zoals thans de bedoeling is, dan is het zeker de moeite waard om te gaan kijken. Hieronder enkele sfeerbeelden van de voorstelling van gisteren.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!