woensdag 29 mei 2013

Genieten!

Tijdens onze afwezigheid zijn naast het gras ook alle andere planten en kruiden behoorlijk - en soms zelfs explosief - gegroeid. Zo ook de brandnetels en daar maken we graag gebruik van om verse brandnetelsoep te maken. Een deel om meteen op te eten en tevens een voorraadje om in te vriezen, daar leent deze heerlijke soep zich namelijk uitstekend voor.


Op de foto hierboven de gekookte en fijngesneden brandnetels voordat ze aan de 'soep' worden toegevoegd. Lees voor het volledige recept de post die we hierover vorig jaar schreven.
 
 
Zo, en nu gaan we aan tafel. Op het menu staan verse brandnetelsoep en versgebakken brood uit onze buitenkeuken. Dat wordt genieten!

3 opmerkingen:

  1. Toppen van jonge planten eten net als spinazie, maar dat weten jullie vast al...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, en wat dacht je van deze... Fijngesneden - eerst even koken natuurlijk - met wat geitenkaas er door en ingepakt in bladerdeeg. Even in de oven en dan smullen!

      Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!