Tijdens onze afwezigheid zijn naast het gras ook alle andere planten en kruiden behoorlijk - en soms zelfs explosief - gegroeid. Zo ook de brandnetels en daar maken we graag gebruik van om verse brandnetelsoep te maken. Een deel om meteen op te eten en tevens een voorraadje om in te vriezen, daar leent deze heerlijke soep zich namelijk uitstekend voor.
Op de foto hierboven de gekookte en fijngesneden brandnetels voordat ze aan de 'soep' worden toegevoegd. Lees voor het volledige recept de post die we hierover vorig jaar schreven.
Zo, en nu gaan we aan tafel. Op het menu staan verse brandnetelsoep en versgebakken brood uit onze buitenkeuken. Dat wordt genieten!
Toppen van jonge planten eten net als spinazie, maar dat weten jullie vast al...
BeantwoordenVerwijderenJa, en wat dacht je van deze... Fijngesneden - eerst even koken natuurlijk - met wat geitenkaas er door en ingepakt in bladerdeeg. Even in de oven en dan smullen!
Verwijderen"zucht"....... :-)
BeantwoordenVerwijderen