zondag 12 mei 2013

Marstrand

Onderweg naar het zuiden maken we een tussenstop in het supertoeristische havenplaatsje Marstrand, even ten noorden van Göteborg. We hebben geluk, want het is prachtig weer. Prima om even de benen te strekken.


Via enkele met dijken en bruggen aan elkaar verbonden eilandjes kom je ten slotte bij een pontje waarmee je naar het stadje kunt oversteken. Als voetganger welteverstaan, want je moet je auto achterlaten op het 'vasteland'.


Hoog boven alle andere bebouwing uit domineert de oude vesting de skyline van Marstrand. Deze plaats is zeker een bezoek waard. Je kunt niet alleen de stad en de vesting bezoeken, maar ook prachtig wandelen in het natuurgebied dat - op onderstaande foto gezien achter de vesting - het grootste deel van het eiland beslaat.

2 opmerkingen:

 1. Zie er weer goed uit.
  Zal het onthouden, lijkt me wel een heel mooi gebied om daar te zijn.

  En Jeanny weer zo mooi in beeld!
  Net als op het boek. Heel leuk, vereeuwigd dus.

  Geniet van jullie reis!

  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!