zondag 19 mei 2013

Hofpürglhütte

Vandaag ga ik proberen om naar de Hofpürglhütte - zie de vorige post van Nicôle - te lopen. Het is de vraag of ik deze kan bereiken, want hoger in de bergen ligt er nog aardig wat sneeuw. Ik ga op pad en win al snel hoogte ten opzichte van het dorp in het dal.


Naar het zuiden heb ik prachtig zicht op de besneeuwde toppen van de Alpen.


Na een dik uur klimmen kom ik in de sneeuw terecht. Deze is echter goed te belopen en levert geen problemen op. Het pad naar de Hofpürglhütte - iets rechtsboven het midden van de foto - loopt via de rotspartij rechtsonder de hut.


Wanneer ik het besneeuwde stuk ben gepasseerd, kom ik in een dorre weide die helemaal vol staat met krokussen. Wat een prachtig gezicht!


Het steile pad over de rotspartij onder de hut is gelukkig vrij van sneeuw. Een kleine twee uur nadat ik uit het dorp ben vertrokken, sta ik bij de hut.


Nog een keer het uitzicht naar het zuiden. In de verte ligt Filzmoos en onder op de foto het besneeuwde stuk waar ik door moest voordat ik in de dorre weide met de krokussen kwam.


Achter de hut ligt nog enorm veel sneeuw. Ik had het idee om misschien ook een stuk langs de bergwand op onderstaande foto te lopen, maar dat is helaas niet mogelijk. Na een half uurtje lekker in de zon te hebben gezeten, begin ik aan de wandeling terug naar het dorp.

4 opmerkingen:

 1. Prachtig die krokussen, wat een genot !

  We staan op het punt een huis te kopen in Zweden voor onze volgende fase .
  Oosterijk is ook betoverend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! En we hopen dat jullie dromen in Zweden werkelijkheid zullen worden.

   Groeten, Ben & Nicôle

   Verwijderen
 2. Jongens, ik volg dit reis verslag nu een beetje, en als ik al dat moois zie, vraag ik me af of ik wel de juiste land keuze heb gemaakt!

  waanzinnig mooi, en reizen is zoooooooooooooooo geweldig.

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, al die plaatjes zijn prachtig. Maar er is altijd meer dan wat je aan de oppervlakte ziet. Binnenkort zullen we onze visie wat Oostenrijk versus Zweden betreft op de blog zetten. En nogmaals ja, reizen - en nieuwe dingen ontdekken - is inderdaad geweldig.

   Groeten, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!