woensdag 8 mei 2013

Twintig plus

Drie dagen achter elkaar is de temperatuur tot boven de twintig graden gestegen - in de schaduw! En als gevolg daarvan begint de natuur ons enkele subtiele maar duidelijk merkbare veranderingen voor te schotelen.
 
Op de grond komen tussen het dorre gras en struikgewas overal frisgroene uitlopers van nieuw plantenleven tevoorschijn. Hogerop beginnen de knoppen aan de loofbomen langzaam groene puntjes te vertonen en staan de katjes in bloei.


Ook de insectenwereld is ontwaakt. Overal in het bos krioelt het van de mieren. Ze lopen in lange optochten over de paden en kruipen op de mierenhopen met duizenden tegelijk door elkaar. Hier en daar gonst een hommel, bromt een vlieg, fladdert een vlinder en ga zo maar door. Zelfs de muggen zijn alweer present, maar gelukkig zijn deze nog niet bijzonder actief.

 
Nu de temperatuur haar werk heeft gedaan, is de droogte het enige dat een flinke groeistuip nog in de weg staat. Het wachten is dus op een flinke regenbui, daarna zal de natuur 'exploderen'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!