donderdag 9 mei 2013

Luxe

We hebben goed van het mooie weer gebruik gemaakt. Om te beginnen hebben we een stevige voorjaarsschoonmaak op ons erf losgelaten. Alle vogelvoederattributen zijn weer netjes opgeborgen en de lege doppen van de zonnebloempitten liggen nu diep in het bos. Ook hebben we flink wat gravel dat de afgelopen winter tijdens het sneeuwruimen in het gras was beland weer - bijna letterlijk - steentje voor steentje terug op het oprijpad gedeponeerd. Dat was een vervelende klus, maar wel een noodzakelijke. Want anders zouden we straks geen gras kunnen maaien zonder dat de stenen ons om de oren vliegen.
 
Daarna was het tijd om de voorraad brandhout in ogenschouw te nemen. Ik heb al eerder geschreven dat we daarvan in vergelijking met toen we in ons vorige huis woonden slechts bijzonder weinig gebruiken. Op onderstaande foto kun je zien hoe groot het gat is dat de afgelopen winterperiode in onze voorraad heeft geslagen. Of misschien kan ik beter zeggen hoe klein, want het grootste deel van ons brandhout ligt nog steeds onaangeroerd onder het daarvoor bestemde afdak.


We komen hierdoor in een situatie van een voor ons ongekende luxe terecht. Want bij de hoeveelheid brandhout op bovenstaande foto komt ook nog eens het hout dat we afgelopen herfst al kloofden en dat nu naast het afdak ligt te drogen.

 
In totaal hebben we voor zeker drie winters genoeg. Het ziet er dus naar uit dat de kettingzaag en de kloof voorlopig een boel stof zullen vangen. En als ik niet beter wist, dan zou ik bijna bang zijn dat we ons de komende tijd enorm gaan vervelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!